iGaming på Malta

Därför är det så eftertraktat att jobba med iGaming på Malta

Om du ägnat dig åt spel på nätet i någon form under en längre period så har du knappast kunnat missa det faktum att ett stort antal svenskar valt att söka sig till att arbeta med iGaming på den europeiska öriket i form av Malta. 

Som ett led i att bredda din förståelse för ämnet i fråga så kommer vi att diskutera det hela övergripande härnäst – något som vi hoppas ska besvara din fråga huruvida ett jobb på Malta inom iGaming-industrin lämpar sig just för din profil!

Primära krav för att kunna få jobba med just iGaming på Malta

För att man ska få möjligheten att arbeta inom iGaming industrin på det lilla öriket Malta så måste man förs och främst vara medborgare i ett av de länder som för närvarande återfinns inom EU.

 

Detta har att göra med de skatteregler och arbetslagar som tillämpas inom EU/EES. I och med att Malta också är en EU-stat i samband med att denna text utformas så är svenskar betydligt mer eftertraktade på arbetsmarknaden än andra grupper. 

Just därför så har man i form av svensk en ganska god möjlighet att relativt omgående börja jobba med just iGaming, medan exempelvis de individer som återfinns i Asien, Nordamerika eller andra kontinenter kan behöva införskaffa ett sponsorskap från den potentiella arbetsgivaren.

Varför väljer just så många utrikes födda att arbeta inom iGaming branschen på Malta?

Till att börja med så är det lilla öriket bedårande vackert med ett behagligt klimat året runt – något som många svenskar lockas av i och med den dystra hösten och vintern som Sverige kännetecknas av.

En annan aspekt som fäller avgörandet är möjligheten till att få nyttja en rad lukrativa förmåner hos den arbetsgivare som man verkar hos – något som ytterligare bidrar till att locka svenskar över till Malta.

Det är även förhållandevis enkelt att ta sig dit i form av ett stort antal flygbolag vilka opererar på sträckan under regelbundna tider – där även en rad lågprisbolag återfinns – något som innebär att man förhållandevis kan flyga till en ganska låg summa.

Vanliga förmåner vid arbete som iGaming branschen på Malta

Även om varje arbetsgivare som återfinns inom iGaming branschen har sina egna bestämmelser gällande de förmåner som erbjuds så finns det ett antal av dessa vilka oftast går hand i hand – nämligen:

  • Gratis måltider under varje given arbetsdag.
  • Möjligheten till att parkera bilen helt gratis
  • En löneökning på minst 10% per kalenderår.
  •     Lukrativ och förmånlig sjukvårdsförsäkring.
  • Möjligheten till vidareutbildning både internt & externt.

Som du kan notera så är de förmåner som erbjuds ganska lukrativa – något som bidragit stort till att svenskar valt att börja arbeta inom iGaming industrin på Malta.

Slutsats

Huruvida du själv ska välja att arbeta inom iGaming på Malta är något som endast du själv kan avgöra. Är du dock en individ som älskar nya utmaningar, gillar att utforma nya kulturer och räds ej nya arbetsuppgifter så kan faktiskt ett arbete inom iGaming industrin på Malta lämpa sig som den ideala valet för just din del!